Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wieprzowe kiełbaski z kapusta i słoniną

Składniki:

  • 750 g kiełbasek wieprzowych
  • 1 cebula
  • 120 ml oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • 1 biała kapusta
  • 250 g chudego boczku
  • 750 ml bulionu z kury

Sposób wykonania:

  1. Kiełbaski nakłuć widelcem w wielu miejscach po czym oprószyć solą, pieprzem oraz skropić oliwą.
    Dodać jeszcze posiekaną cebulę i odstawić na 1 godzinę.
    W między czasie kapustę pokroić na 8-10 części, które blanszować we wrzątku ok. 2-3 minut.
    Następnie ułożyć kapustę w naczyniu żaroodpornym a na niej ułożyć kiełbaski oraz boczek pokrojony w plastry.
    Całość skropić bulionem  i oprószyć pieprzem.
    Wstawić pod przykryciem do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 50 minut.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Dominika

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *