Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wielkanocny sos chrzanowy Marty

Składniki:

  • 1 szkl wywaru z mięsa
  • ½ szkl śmietany
  • brzoskwinia z puszki
  • łyżka posiekanych orzechów włoskich
  • ½ słoiczka startego chrzanu
  • łyżka masła
  • łyżka mąki
  • sól
  • cukier
  • sok i skórka z cytryny

Sposób wykonania;
Na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę po czym rozprowadzić ją zimnym wywarem, dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu około 10 minut.
Po tym czasie dodać chrzan, śmietanę, drobno posiekane orzechy, przetarte brzoskwinie oraz skórkę z cytryny.
Całość dokładnie wymieszać i jeszcze chwilę gotować.
Doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *