Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wielkanocne jajka w majonezie Basi

Jeśli Wielkanoc to nie może zabraknąć pysznych wielkanocnych jajek w majonezie pomysłu Basi. Do ich wykonania potrzebujesz: majonezu, jogurtu naturalnego, słodkiej i ostrej papryki. 
 

Składniki:

  • 6 jajek
  • 5 łyżek majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • szczypta ostrej papryki
  • szczypta słodkiej papryki 
  • szczypta grubo mielonego pieprzu
  • sól
 

Sposób wykonania:

  1. Jajka ugotować na twardo.
    Do wody można dodać szczyptę soli, wtedy jajka łatwiej się obiorą.
    W między czasie do majonezu dodać jogurt naturalny.
    Dokładnie wymieszać po czym dodać jeszcze słodką oraz ostrą paprykę oraz sól i pieprz do smaku.
    Gotowe jajka ubrać ze skorupek.
    Pokroić je na plastry.
    Ułożyć na półmisku i udekorować majonezowym sosem.
    Posypać grubo zmielonym pieprzem.
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *