Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wielkanocna ryba z piekarnika

Składniki:

  • 50 dkg filet z pangi lub ryby maślanej
  • 1 cytryna
  • 1 łyżka masła
  • natka pietruszki
  • sól, biały pieprz

Sposób przyrządzenia:
Filet umyć i dokładnie osuszyć, skropić sokiem z cytryny i przyprawić sola i pieprzem. Odstawić na kilkanaście minut w chłodne miejsce. Przygotować odpowiedni kawałek folii aluminiowej, na środek położyć kilka wiórek masła. Przyprawioną rybę położyć na folii, obficie posypać posiekaną natką pietruszki. Na wierzch położyć plasterek cytryny i resztę masła, szczelnie zapakować w folię. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut po czym wyjąć, ostrożnie rozwinąć górę folii i dopiec przez 15 minut. Pychota.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *