Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wegetariańskie łazanki z kapustą

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu /łazanki/
  • 1 kg białek kapusty
  • 2 cebule
  • 10 dkg smalcu
  • 25 dkg sera Gouda
  • sól, pieprz do smaku
  • ½ łyżki smalcu

    Sposób przyrządzenia:
    Kapustę, czyścic, poszatkować, ugotować do miękkości, w osolonej wodzie. Cebulę obrać i drobniutko posiekać , zrumienić na smalcu. Ugotowaną kapustę wymieszać z cebulką, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, wymieszać z kapustą i cebulką, dodać utarty żółty ser, wyłożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia i  zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni C około 30 minut. Podawać z grzybowym sosem /np. pieczarkowym/

1 comment for “Wegetariańskie łazanki z kapustą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *