Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wegetariańskie kotlety z ziemniaków z parmezanem

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 2 jajka
  • 4 łyżki mąki
  • 1 szklanka mleka
  • ½ szklanki posiekanej zieleniny/natka pietruszki, szczypiorek, koperek/
  • sól, pieprz do smaku
  • ½ szklanki startego sera parmezanu

    Sposób przyrządzenia:
    Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie i zmielić w maszynce. Dodać  mleko jajka, posiekaną zieleninę, ser i mąkę tak by powstało elastyczne ciasto. Formować kulki wielkości włoskiego orzecha, moczyć  w jajku, bułce tartej i smażyć w głębokim tłuszczu na złocisty kolor. Podawać z ulubioną surówką lub sałatą w sosie winegret.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *