Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wegetariańskie Fajitas.

Skład: 28312lrg0eb.jpg

  • oliwa
  • 1 filiżanka posiekanej cebuli
  • po 1 papryki czerwonej, zielonej i żółtej
  • puszka czerwonej fasoli
  • ½ filiżanki kukurydzy
  • mieszanka przypraw do kuchni meksykańskiej
  • 1 filiżanka wody lub bulionu
  • 6 tortilli pszennych
  • sałata

Sposób przyrządzenia:
Na oliwie podsmażyć cebulę i posiekana paprykę. W bulionie podgotować do częściowego wyparowania fasolę i kukurydzę i 2-3 łyżeczkami przyprawy. Gdy prawie całkowicie odparuje dorzucamy podsmażoną paprykę i cebulę. Nałożyć do tortilli i ułożyć na talerzu wyłożonego sałatą.

3 comments for “Wegetariańskie Fajitas.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *