Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wegetariański mix z grilla

Składniki

  • 3 pokrojone w plastry młode cukinie
  • 3 pokrojone w plastry bakłażany
  • 6 pokrojonych na połowę grzybów leśnych lub pieczarek
  • 2 oczyszczone, pokrojone grubo papryki

    Marynata:

  • 3 łyżki oliwy
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka posiekanych ulubionych ziół
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Plastry bakłażana posolić, odstawić na sicie aby obciekły z  wydzielającego się soku. Składniki marynaty zmiksować. Bakłażan i pozostałe warzywa umieścić w misce, wymieszać z marynatą, odstawić na 60 minut. Obsączone z nadmiaru marynaty warzywa umieścić na tacce aluminiowej i piec na grillu obracając kilka minut. Podawać z dodatkiem ostrych sosów.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *