Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wątróbki drobiowe z jabłkami

Skład:

  • 50dkg wątróbki drobiowej
  • 1 szklanka mleka
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 kwaśne jabłka
  • sól, pieprz
  • olej

Sposób wykonania:
Wątróbki umyć, namoczyć w mleku. Cebule i czosnek obrać, drobno pokroić. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub pokroić w cienkie plastry. Cebulę i czosnek wrzucamy na gorący tłuszcz, a gdy się zeszklą dodajemy rozdrobnione jabłka, dusimy powoli. Wypłukaną i przesuszoną wątróbkę smażymy minutę z każdej strony, dodajemy pozostałe składniki, przyprawiamy.

 

 

1 comment for “Wątróbki drobiowe z jabłkami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *