Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wątróbki drobiowe po francusku

Składniki:

  • 1/2 kg wątróbek drobiowych
  • 25 dag ananasa z puszki
  • 10 dag wędzonego boczku
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 1/8 l bulionu z kostki
  • szczypta tymianku
  • sól, pieprza


Sposób przyrządzania:
Wątróbki umyć, pokroić w dużą kostkę. Oprószyć mąką, solą i pieprzem. Boczek pokroić w plasterki, wytopić na rozgrzanym maśle. Włożyć wątróbkę, często obracając, smażyć na dużym ogniu, aż będzie brązowa. Zdjąć z patelni, trzymać w cieple. Do sosu na patelni wlać bulion, chwilę gotować. Dodać ananasa, oprószyć tymiankiem, mieszając podgrzać. Ponownie włożyć wątróbkę, gotować 2 minuty. Podawać z grzankami lub pieczonymi ziemniakami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *