Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wątróbka wieprzowa w śmietanie

Skład:

  • 50dag wątroby wieprzowej
  • pieprz zielony
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki masła
  • 200g śmietanki
  • cebula
  • oliwa
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Wątróbkę umyć i osuszyć. Na patelni rozgrzewamy oliwę i 2 łyżki masła smażymy pokrajaną w plastry wątrobę, wyjmujemy, odstawiamy w ciepłe miejsce. Do pozostałego na patelni tłuszczu dodajemy obraną i pokrojoną w piórka cebulę i po chwili zielony odsączony z zalewy pieprz. Gdy cebula się zeszkli dodajemy śmietanę, podgrzewamy, przyprawiamy do smaku, wkładamy usmażone plastry wątroby. Podgrzewamy nie dopuszczając do wrzenia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *