Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wątróbka drobiowe z serem i pomidorem

Składniki:

  • 20 dag wątróbki drobiowej
  • 1 pomidor
  • ser żółty w plastrach
  • 1 łyżka masła
  • szczypta majeranku
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Wątróbki drobiowe obrać z żył, umyć, zalać mlekiem, odstawić w chłodne miejsce na 60 minut. Ponownie wypłukać, osuszyć. Blaszkę do zapiekania posmarować masłem, ułożyć na niej wątróbki, na każdej położyć plaster pomidora i sera. Zapiec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 stopni C. Przed podaniem przyprawić solą i pieprzem. Podawać z pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *