Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wątróbka drobiowa po indonezyjsku

Składniki:

    • 30 dkg wątróbek drobiowych
    • 2 cebule
    • 1 papryka
    • 1 łyżka masła
    • 10 dkg śliwek
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Wątróbki drobiowe obrać z żył, umyć, zalać mlekiem, odstawić w chłodne miejsce na 60 minut. Ponownie wypłukać, osuszyć. Cebulę obrać, paprykę oczyścić z nasion, drobno pokroić. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę i paprykę, obsmażyć. Wątróbkę pokroić na kawałki, dodać na patelnię, chwilkę dusić mieszając, dodać połówki śliwek i dusić razem 5 minut, przyprawić i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *