Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wątróbka cielęca z bananami

Składniki:

  • 4 kawałki wątróbki cielęcej
  • 2 banany
  • 1 łyżeczka przyprawy curry
  • sól, cukier do smaku

Sposób wykonania:
Cebule obrać, pokroić w plasterki, podsmażyć na oleju z dodatkiem łyżeczki wody, zeszklić. Wątróbkę lekko rozbić, oprószyć mąką i krótko obsmażyć na tym samym tłuszczu. Zdjąć z patelni wątróbkę  i cebulę , lekko osolić. Na patelni roztopić masło i podgrzać na niej banany, obrane ze skórki, przekrojone wzdłuż i posypane przyprawą  curry. Włożyć  na nie wątróbkę, cebulę i podawać zaraz po przyrządzeniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *