Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wątróbka cielęca po prowansalsku Katarzyny

Składniki:
• 4 plastry wątróbki cielęcej
• 1 cebula
• 3 ząbki czosnku
• ½ pęczka natki pietruszki
• szczypta tymianku
• 1 łyżka mąki
• 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
• 1 łyżka oleju
• 1 łyżka margaryny
• 1 łyżeczka przypraw ziołowych
• sól
• pieprz

Sposób wykonania:
Mąkę wymieszać razem z papryką po czym obtoczyć niej wątróbkę, którą smażyć na rozgrzanym oleju i margarynie około 3 minut z każdej strony po czym oprószyć wątróbkę solą oraz pieprzem i zdjąć z patelni.
Na tym samym tłuszcz przesmażyć posiekaną cebule, czosnek, natkę pietruszki oraz tymianek i przed podaniem rozłożyć na wątróbce

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *