Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Warzywne szaszłyki z polędwicą

Składniki:

  • 1 marchewka
  • 1 seler
  • 1 por
  • 45 dag szalotek
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 2 gałązki tymianku
  • ½ l bulionu mięsnego
  • ¾ l czerwonego burgunda
  • 1 strąk czerwonej papryki
  • 1 strąk żółtej papryki
  • 2 cukinie
  • 80 dag polędwicy wołowej
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    1. 20 dag szalotek oraz czosnek posiekać po czym zeszklić na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać pokrojona marchew, seler i por.
      Zalać bulionem oraz winem i wrzucić jeszcze rozmaryn i tymianek, doprowadzić do wrzenia.
      W między czasie mięso pokroić w kostkę, cukinię i papryki na kawałki a pozostałe szalotki przekroić na połówki.
      Nabijać na przemian mięso z warzywami na szpikulce i ugotować je w wywarze.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *