Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Warzywna pasta Ilony

Składniki:

  • 1 kg bakłażanów
  • 1 papryka
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Pomidory, paprykę i bakłażany oczyścić po czym podpiec w rozgrzanym piekarniku, wówczas obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Na rozgrzaną oliwę wrzucić pokrojone warzywa, posiekany koperek i natkę pietruszki.
Trzymać na małym ogniu, aż całość zgęstnieje.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Przełożyć pastę do słoików, szczelnie zakręcić i odstawić do góry dnem do ostygnięcia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *