Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Buraki duszone w śmietanie

Składniki:

  • 1 kg buraków
  • 1 cebula
  • ¾ szkl. śmietany
  • 3 łyżki masła
  • sól
  • łyżka posiekanej natki pietruszki

    Sposób wykonania:
    Buraki zalać wodą, ugotować, obrać i pokroić w kosteczkę po czym podsmażyć je na rozgrzanym maśle.
    W między czasie cebule posiekać i również przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu, wówczas przełożyć ją do buraków.
    Całość wymieszać i dodać jeszcze śmietanę oraz sól do smaku.
    Wymieszać i trzymać na ogniu około 10 minut.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *