Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Warzywa w ziołowej marynacie

Składniki:

  • 1 bakłażan
  • 1 cukinia
  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona papryka

Marynata:

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z 1 cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka posiekanego tymianku
  • 1 łyżeczka posiekanej bazylii
  • 1 łyżeczka posiekanego rozmarynu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Oliwę z oliwek wymieszać z sokiem z cytryny.
Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany  tymianek, rozmaryn oraz bazylię.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Następnie papryki przekroić na 4 części  usuwając gniazda nasienne.
Natomiast bakłażana i cukinie pokroić  w plastry.
Zalać warzywa marynatą i odstawić na 1 godzinę.
Po tym czasie ułożyć na tacce i piec na grillu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *