Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Warzywa i grzyby z mięsnym farszem

Składniki: 1a6zl.jpg

  • mięso mielone wieprzowo-wołowe
  • średniej wielkości cebulki
  • papryka kolorowa {mała}
  • pieczarki
  • oliwa z oliwek
  • jajka
  • ziemniaki
  • pieprz czarny
  • pieprz ziołowy
  • gałka muszkatołowa świeżo mielona
  • sól 

Sposób przyrządzenia:
Mięso przełożyć do miseczki wbić jaja , dodać przyprawy i starannie wyrobić /na 0.5 kg mięsa 3 jaja / odstawić w chłodne miejsce na ok. pół godz. Warzywa umyć i oczyścić, cebulki wydrążyć specjalną łyżką, papryki oczyścić w środku, pieczarki obrać ze skórki, ziemniaki obrać pokroić na ćwiartki ewentualnie drobniej żeby zdążyły się upiec. Mięso jeszcze 3a5ru.jpgraz przerobić i nałożyć do warzyw u góry warzyw i pieczarek robiąc kapelusik. Naczynie żaroodporne nasmarować oliwą i poukładać ściśle warzywa w wolne przestrzenie powkładać na stojąco ziemniaki.
W piekarniku włączyć górną grzałkę i opiekacz włożyć naczynie i zapiekać ok. 15 min przy lekko uchylonych drzwiczkach. Po 15 min nakryć naczynie piekarnik ustawić w cyklu mieszanym na 180 stopni i piec jeszcze 40 min.
Smacznego Paweł

2 comments for “Warzywa i grzyby z mięsnym farszem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *