Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

W-Z sąsiadki

Ubić 3 białka, potem dodać 1 szklankę cukru, ubić na sztywno, dodać żółtka potem dodać 1/2 szklanki oleju i 3 łyżki dżemu. Dokładnie zmiksować. W misce wymieszać 2 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczkę sody i 1 łyżeczkę  cynamonu. Połączyć wszystkie składniki cały czas miksować. Dodać 3/4 szklanki wody i szczyptę soli. Wylać na blachę piec ok. 50 minut w temp 180st.ostudzić i przekroić.
Krem: 1 galaretkę cytrynową rozpuścić w szklance gotowanej wody i ostudzić.0,5 l śmietany (30%) kremówki dobrze ubić, dodać 1 Śnieżkę cały czas miksując. Na koniec dodać schłodzoną lecz nie gęstniejącą galaretkę. Najlepiej dodać jeszcze trochę żelatyny żeby dobrze zgęstniało. Krem wylać na przekrojone ciasto. Zrobić polewę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *