Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Udziec jagnięcy w chrupiącej panierce

Składniki:

  • 1 kg udźca jagnięcego be kości
  • 8 łyżek oliwy
  • 10 dag bułki tartej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka musztardy
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 szalotka
  • 40 dag pomidorów
  • 2 łyżki posiekanej bazylii
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Mięso oprószyć solą oraz pieprzem po czym zawinąć w rulon i obwiązać.
    Następnie wstawić go do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i obsmażyć
    Następnie posiekać czosnek i wymieszać go z 2 łyżkami oliwy, bułką tartą, musztardą oraz posiekaną natką pietruszki, wówczas posmarować panierką mięso i piec ok. 60 min.
    Pomidory pokroić w cząstki a cebule w kostkę, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Gotowe mięso wyjąć, pokroić w plastry i podać z pomidorową sałatką.
    Przed podaniem posypać listkami bazylii.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Jola J

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *