Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Udziec barani po podhalańsku.

Skład:

  • 1 udziec barani,
  • 1 główka czosnku
  • cebula
  • marchew
  • seler
  • oliwa
  • majeranek
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Marchew, selera, obrać, zetrzeć grubo na tarce. Cebulę, czosnek obrać, drobno posiekać. Sól, oliwę majeranek i pozostałe składniki wymieszać, natrzeć powstałą marynatą udziec barani. Mięso pozostawić w lodówce na około dobę. Po tym czasie usunąć marynatę, ponakłuwać udziec ostrym nożem i naszpikować pokrojonymi ząbkami czosnku. Piec na ruszcie lub w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni co kilkanaście minut polewając powstałym sosem.

1 comment for “Udziec barani po podhalańsku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *