Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Udka z kurczaka z cukinią

Składniki:

  • 12 udek kurczaka
  • 65 dag cukinii
  • 15 dag małych cebulek
  • 1 cytryna
  • 4 łyżki cukru
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżeczki suszonego tymianku
  • sok z 1cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Udka oprószyć sola oraz pieprzem po czym obsmażyć je na rozgrzanej oliwie.
    Następnie posypać je cukrem i trzymać na ogniu do momentu aż się rozpuści, wówczas dodać cebulki oraz sok z cytryny i przez chwilę smażyć.
    Wrzucić jeszcze pokrojoną cukinię oraz plasterki cytryny i dusić około 8 minut.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem posypać jeszcze tymiankiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *