Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Udka z kurczaka po malajsku

Składniki:

    • 6 udek z kurczaka
    • 25 dkg konserwowanego ananasa
    • 4 łyżki oliwy
    • 2 łyżki sosu sojowego
    • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
    • 2 papryki
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Umyte i osuszone udka kurczaka natrzeć solą i pieprzem. Odstawić na 1 godzinę. Na patelni rozgrzać oliwę, usmażyć na niej udka z kurczaka. Wyłożyć na półmisek, odstawić w ciepłe miejsce. Połowę zalewy z puszki ananasów wymieszać z mąką ziemniaczaną, po uzyskaniu jednorodnej zawiesiny dodać resztę zalewy, doprowadzić do wrzenia, dodać doń plastry ananasa. Udka na półmisku obłożyć ananasem, polać sosem, udekorować oczyszczoną, pokrajaną w „makaron” papryką.
    Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez Iza

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *