Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Udka z kurczaka duszone w imbirowym sosie

 

Składniki:

  • 10 udek kurczaka
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru
  • 1 lampka białego wina
  • 2 łyżeczki cukru
  • olej

Sposób wykonania:

  1. Udka kurczaka umyć po czym natrzeć olejem oraz imbirem.
    Odstawić na 1 godzinę po czym obsmażyć je na rozgrzanym tłuszczu.
    Obsmażone wyjąc a na patelnie wlać ½ szkl wody oraz wino.
    Dodać jeszcze cukier i całość dokładnie wymieszać.
    Doprowadzić do zagotowania, wówczas ponownie włożyć udka.
    Trzymać na małym ogniu około 20 minut.

Liczba porcji: 10

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *