Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Udka w jogurcie z miodem

Składniki:

  • 2 udka
  • 2 jogurty naturalne
  • 1 cebula
  • 10 dag kwaśnej śmietany
  • ½ szkl. miodu
  • szczypta imbiru
  • ¼ szkl. rodzynek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Udka oprószyć solą oraz pieprzem po czym zalać je jogurtem wymieszanym z miodem i imbirem.
    Wstawić pod przykryciem do lodówki na 4 godziny.
    Po tym czasie odsączyć mięso z marynaty i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
    Polać częścią marynaty i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i upiec.
    W między czasie cebulę orz czosnek posiekać i przesmażyć na rozgrzanym oleju cały czas mieszając po czym dodać jogurt, śmietanę i rodzynki. Całość dokładnie wymieszać i przed podaniem polać udka.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *