Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Udka kurczaka zapieczone pod majonezem

Składniki:

  • 6 udek z kurczaka
  • 60 dlg ziemniaków
  • 15 dkg majonezu
  • czosnek
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, osuszyć, przekroić na połowę w stawie kolanowym, przyprawić solą, pieprzem i drobno posiekanym czosnkiem. Ziemniaki obrać, opłukać, osuszyć, pokroić w grube plastry. W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym ułożyć mięso i ziemniaki. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni C, piec kurczaka z ziemniakami aż będą dochodziły, polać majonezem i dopiec przez 15 minut. Podawać z marynatami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *