Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Udka kurczaka pieczone z imbirem

Składniki:


  • 3 udka kurczaka
  • 1 małe kłącze imbiru

Marynata:

  • ½ łyżki cukru
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżka jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
  • ½ łyżki oleju sezamowego
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Udka kurczaka dokładnie umyć i pozostawić w zimnej wodzie na 10 minut. Wyjąć, dokładnie wysuszyć. Imbir obrać, pokroić w drobną kostkę. Składniki marynaty dokładnie wymieszać, dodać imbir, polać marynatą udka. Odstawić w chłodne miejsce. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni C i piec udka obracając przez około 50 minut. Podzielić na mniejsze kawałki, podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *