Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Twarożkowe ciasteczka

Składniki:

  • 500 g białego sera
  • 6 jajek
  • 2 łyżki masła
  • 5 łyżek śmietany
  • 3 łyżki piuree z ziemniaków
  • 2 łyżki mąki
  • 3 łyżki cukru
  • garść rodzynków
  • 2 łyżki smażonej skórki pomarańczowej
  • masło
  • tarta bułka

    Sposób wykonania:
    Masło utrzeć razem z serem, żółtkami oraz ziemniaczanym piuree.
    Następnie dodać jeszcze śmietankę, mąkę, cukier oraz bakalie obtoczone w mace.
    Całość dokładnie wymieszać i dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
    Ciasto przelać do foremek wysmarowanych tłuszczem i posypanych bułka tarą.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 30 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *