Twarożek przygotowany dla tych mężczyzn, co to „nigdy” nie jadają sera.
Składniki:
- 200g serka homogenizowanego lub twarogu
- 3 plastry wędzonej szynki
- 50-100ml śmietany ( zależy od sera )
- 2 suche jagody jałowca
- 1 młoda cebulka ze szczypiorem
- pieprz, sól, imbir, czosnek
Sposób przyrządzenia:
Serek mieszamy ze śmietaną i rozcieramy, aż uzyskamy konsystencję pasty.
Dodajemy szynkę drobno pokrojoną, roztarte na proszek jagody jałowca, pokrojoną cebulkę i przyprawy do smaku.
Wstawiamy do lodówki, żeby się „przegryzł”. Po 2 godzinach sprawdzamy smak i ewentualnie doprawiamy jeszcze.
Twarożek ma bardzo mocny, pikantny smak, nie polecam dzieciom.
Fuj! Jakie to okropne!tyle czosnku!!!!!!!
Och, komentarz pisany pewnie przez kobiete!
Czosnku jest niewiele, ale rzeczywiscie, mnie tez ten ser nie smakuje, za to moj maz sie zajada! To specjal dla panow!
Jakto „tyle czosnku”? No ile? Tyle ile kto lubi, bo w przepisie nie jest wymienione ile, tez jedna cebulka ze szczypiorkiem jest w sam raz. I szczypior i czosnek wybitnie sie nadaje do twarozku, kto nie lubi, niech nie daje, ale komentarz idiotyczny.