Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Truskawkowy mus z likierem

 

Składniki:

  •  truskawki
  •  cukier
  •  żelatyna
  •  kieliszek nalewki lub likieru
  • szklanka schłodzonej kremówki

Sposób wykonania:

  1. Do rondelka wlać szklankę wody i wsypać cukier.
    Wówczas włożyć do niego jeszcze truskawki  i gotować na małym ogniu około 10 minut.
    Po tym czasie gdy się rozgotują przetrzeć je przez sito.
    Następnie żelatynę rozpuści w odrobinie wody i dodać ja do truskawek.
    Na koniec dodać jeszcze likier i dokładnie połączyć.
    Przelać mus do pucharków i odstawić do zastygnięcia.
    Przed podaniem udekorować śmietanka.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *