Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tosty sezamowo krewetkowe

Składniki:

  • 225 g ugotowanych krewetek
  • 1 cebula dymka
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • 1 białko
  • 3 cienkie kromki pszennego chleba
  • 4 łyżki ziarna sezamowego
  • olej
  • szczypiorek

Sposób wykonania:
Krewetki razem z dymką zmiksować na gładką masę po czym dodać sos sojowy, sól, mąkę oraz białko.
Całość dokładnie wymieszać.
Powstałą pastą posmarować kromki i posypać je ziarnem sezamowym.
Następnie pokroić kromki na trójkąty i smażyć je na rozgrzanym oleju pastą do dołu.
Po około 3 minutach powinny ładnie się zazłocić.
Przed podaniem odsączyć na papierowym ręczniku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *