Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tortille ze szparagami i indykiem

Składniki:

    • 24 górne części szparagów
    • 1 czerwona papryka
    • 4 tortille
    • 8 plasterków gotowanej piersi indyka
    • 1,5 łyżeczki miodu
    • 1 łyżeczka soku z cytryny
    • sól, pieprz do smaku
    • 4 łyżki majonezu
    • 4 liście sałaty rzymskiej
    • świeże kiełki  – opcjonalnie

Sposób przyrządzenia:
Dokładnie umyte szparagi gotować 2 minuty na parze. Paprykę opiec w piekarniku, przełożyć do torby plastikowej i po kilku minutach obrać ze skóry, oczyścić z nasion, podzielić wzdłuż na ćwiartki. Pozostawić 4 ćwiartki, a pozostałe zmiksować blenderem z dodatkiem miodu, majonezu, soku z cytryny, soli i pieprzu.  Tortille podgrzać wg przepisu na opakowaniu. Posmarować każdą majonezem z dodatkami, ułożyć na nim 2 plastry indyka, ćwiartkę papryki, gorące szparagi i ewentualnie kiełki. Całość zwinąć w rulon i podawać.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *