Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tort winogronowy z galaretką

Składniki:


• 1 gotowy blat biszkoptowy
• 500 g winogron
• 3 galaretki owocowe
• jednym smaku budyń waniliowy
• 2 szklanki mleka

Sposób przyrządzenia:
Biszkopt ułożyć w tortownicy. Winogrona umyć, przekroić na połówki, wyjąć pestki. Zagotować 3 szklanki wody. Wsypać wszystkie galaretki, rozpuścić mieszając. Na cieście ułożyć winogrona (1/4 zostawić do dekoracji), zalać tężejąca galaretką. 1/3 galaretki zostawić. Tort wstawić do lodówki do zastygnięcia galaretki. Budyń rozpuścić w 1/4 szklanki zimnego mleka. Pozostałe mleko zagotować. Wlać rozpuszczony budyń, zagotować, wystudzić. Budyniem posmarować powierzchnię galaretki. Winogrona odłożone do dekoracji ułożyć na budyniu i zalać pozostałą galaretką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *