Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Torcik ziemniaczany

Składniki:

  • 80 dag ziemniaków
  • cebula
  • 50 dag pieczarek
  • 5 dag masła
  • 2 jajka
  • 2 łyżki posiekanej natki
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Ziemniaki obrać po czym gotować około 15 minut.
    W między czasie pokrojone cebule i pieczarki podsmażyć na ½ rozgrzanego masła.
    Następnie do pieczarek dodać śmietanę, posiekane jajka oraz ½ natki pietruszki.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Ugotowane ziemianki pokroić w plastry i ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego na nich rozłożyć farsz z pieczarek i ponownie warstwę z ziemniaków.
    Całość posypać wiórkami masła
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać około 15 minut.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Natalię

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *