Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Torcik z biszkoptów

Składniki:

  • 2 paczki okrągłych biszkoptów
  • 1 szkl. mocnego naparu kawy
  • kostka masła
  • 4 żółtka
  • 1 szkl. cukru
  • 1,5 szkl. mleka w proszku
  • 2 serki waniliowe homogenizowane
  • 2 łyżki żelatyny

Sposób wykonania:

  1. Biszkopty namoczyć w kawie i połowę wyłożyć na dnie formy wysłodzonej folią aluminiową.
    Do żółtek dodać cukier oraz jajko i całość dokładnie utrzeć na parze po czym dodać zmiksowane masło.
    Dokładnie wymieszać i dodać mleko, serki a na koniec żelatynę rozpuszczoną w odrobinie wody.
    Powstałą masę wyląc na biszkopty i przykryć pozostałymi biszkoptami.
    Wstawić do lodówki na 1 godzinę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *