Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Torcik serowo poziomkowy

Składniki:

  • małe biszkopciki
  • ¾ szkl. dżemu poziomkowego
  • Op. galaretki o smaku pozimowym
  • 2 białka
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 pojemniki serka homogenizowanego
  • poziomki do dekoracji
  • bita śmietana

    Sposób wykonania:

    1. Biszkopty ułożyć jeden obok drugiego w formie wyłożonej folią aluminiową.
      Posmarować je dżemem i wstawić do lodówki.
      W między czasie galaretkę rozpuścić w ¾ szkl. gorącej wody i odstawić do ostygnięcia.
      Wówczas wlewać ja powoli do serka, delikatnie wymieszać i dodać białka ubite na sztywną pianę.
      Powstałą masę przełożyć na biszkopty i wstawić do lodówki aby całość ładnie zastygła.
      Przed podaniem udekorować bitą śmietaną i poziomkami.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *