Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Torcik Mikaedo

Składniki:

Ciasto:

  • 1 jajko
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka śmietany
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 kg mąki

Sposób przyrządzenia:
Z tych składników zagnieść ciasto, podzielić na 16 części i upiec na złoty kolor w okrągłej formie.
I-krem:

  • 1 litr śmietany kremówki
  • 2 op. fix(utwardzacz do śmietany)ubić
  • 1 szklanka cukru
  • cukier waniliowy

Sposób przyrządzenia:
Według przepisu na zagęszczaczach wykonać krem, wymieszać z pozostałymi składnikami.
II-krem:

  • 3 jajka
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1 szklanka mąki
  • 1 litr mleka

Sposób przyrządzenia:
Z podanych składników ugotować budyń.

Przekładać upieczone placki kremem ,może być jednym lub na przemian raz jednym raz drugim …smacznego

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *