Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Torcik kawowy

Składniki:

 

  • 3 gotowe blaty biszkoptowe
  • 250 g marcepanowej polewy do ciast
  • 150 g kawowej polewy do ciast
  • 3 żółtka
  • kieliszek winiaku
  • łyżka cukru
  • łyżka kawy rozpuszczalnej
  • ½ szkl. dżemu wiśniowego

 

Sposób wykonania:

  1. Żółtka utrzeć razem z cukrem po czym nie przerywając mieszania dodawać ½ roztopionej polewy marcepanowej.
    Następnie dodać alkohol oraz kawę. Miksować aż całość ostygnie.
    Następnie 2 blaty posmarować dżemem a potem kremem.
    Ułożyć jeden na drugim i przykryć całość trzecim blatem.

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *