Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Torcik capucino

Składniki:

  • 350 g okrągłych biszkopcików
  • 5 żółtek
  • jajko
  • ¾ zkl. cukru
  • 3 serki homogenizowane
  • 2 łyżki żelatyny
  • 250 g masła
  • 2 szkl. mleka w proszku
  • 3 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • 50 g masła
  • 5 łyżek cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 6 łyżek śmietanki

    Sposób wykonania:
    Jajko, żółtka oraz cukier ubić nad garnkiem z wrząca wodą.
    Następnie masło utrzeć i dodawać go stopniowo do masy jajecznej.
    Następnie dodać serki, mleko w proszku, żelatynę rozpuszczoną odrobinie wody.
    Biszkopty maczać w rozpuszczonej kawie i układać na przemian z masą w formie.
    Wstawić do lodówki.
    W między czasie śmietanę doprowadzić do wrzenia, dodać kakao i cukier.
    Gdy masa zacznie gęstnieć dodać masło, gdy się roztopi polać ciasto.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *