Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tofu z suszonymi śliwkami

Składniki:

  • 30 dkg tofu
  • 1 duży banan
  • 1 średnie kwaskowate jabłko
  • 10 dkg suszonych śliwek
  • 1 duża czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 nieduża marchewka
  • 1/2 szklanki rosołku warzywnego
  • 1-2 łyżki oliwy z oliwek
  • mielona ostra papryka
  • granulowany czosnek
  • imbir mielony

Sposób przyrządzenia:
Jabłko, marchewkę, seler, cebule oraz tofu pokroić w drobna kostkę. Banan pokroić w plasterki. Do rondelka wlewamy rosół podgrzewamy i dodajemy śliwki i oliwę z oliwek na małym ogniu dusimy aż napęcznieją śliwki, dodajemy pokrojone warzywa, banana i dusimy jeszcze ok 20 minut, doprawiamy do
smaku imbirem ,papryką, możną dodać kieliszek białego wina. Danie powinno być dosyć ostre dodatkiem może być ryż ugotowany na sypko z cykoria lub sałata lodową w sosie winegret.
Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez w Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *