Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tofu w ziołach

Składniki:

  • 30 dkg tofu
  • 3-4 ząbki czosnku
  • garść posiekanej zieleniny ,mogą być zioła suszone
  • lub przyprawa chińska
  • pieprz ,sól
  • oliwa z oliwek
  • 3-4 łyżki soku z cytryny

Sposób przyrządzenia:
Zmiażdżony czosnek łącznie z wszystkimi  składnikami dokładnie wymieszać w słoiku mocno potrząsając. Do tak przygotowanej marynaty włożyć pokrojony w plastry tofu i odstawić na noc do lodówki. Na drugi dzień plastry smażymy na zloty kolor, smakują tez
panierowane w bułce tartej z domieszka wiórek kokosowych z ryżem na sypko i ostra surówka smakuje wyśmienicie. Można tez polać ketchupem.
Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez w Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *