Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Toffi fie – mojej Mamy!

Witam! na stronie mojego przepisu.

Składniki:

  • herbatniki

Masa Toffi fie:

  • 2 puszki mleka skondensowanego słodkiego
  • 1 kostka margaryny
  • migdały i orzechy włoskie

Sposób przyrządzenia:
Na początku upiec biszkopt. Następnie gotować puszki mleka skondensowanego przez 3 godziny. Po ugotowaniu ostudzić. Kostkę margaryny(nie dawać od razu po wyjęciu z lodówki) tylko trochę odczekać, aby była miękka. Ucieramy margarynę z zimnym mlekiem (skondensowanym) i dodajemy 25 dag. płatków migdałowych oraz orzechy włoskie ( w różnej ilości, jak kto woli). Wykładamy na herbatniki krem póżniej herbatniki i tak do skończenia składników.

1 comment for “Toffi fie – mojej Mamy!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *