Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tiramisu Agi

 

 

Składniki:

    • 2 serki mascarpone- małe
    • 3 jaja
    • kakao do posypania
    • paczka biszkoptów
    • kubek mocnej kawy
    • 2/3 szklanki cukru pudru

Sposób przyrządzenia:
Żółtka ubijam z cukrem na puszystą masę, oddzielnie ubijam pianę z białek. Do żółtek dodaję serki mascarpone i na koniec ubitą pianę. Delikatnie mieszam. Powstaje krem. Smaruję cieńką warstwą kremu miskę lub pucharki. Układam biszkopty nasączone w kawie ,nakładam połowę kremu, posypuję kakao, znowu biszkopty-krem kakao. Tak aby na wierzchu zawsze był krem posypany kakao. Wstawiam do lodówki na ok 6 godzin. Życzę smacznego.
Przepis została nadesłany na konkurs “Święta z Makłowiczem” Agap

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *