Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tilapia z warzywami pachnąca goździkiem

Składniki:

    • 4 filety z tilapii
    • 1 por/ biała część/
    • 1 marchewka
    • 1 cebula
    • 1 ½ litra bulionu warzywnego
    • listek laurowy
    • 4 ziarenka ziela angielskiego
    • szczypta gałki muszkatołowej
    • 1 goździk
    • sól, pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Warzywa obrać, pokroić w krążki. Filety rybne opłukać. Zagotować  bulion, dodać warzywa, listek laurowy, goździk, ziele angielskie, szczyptę gałki muszkatołowej, sól i pieprz do smaku. Gotować na małym ogniu przez 10 minut, włoży filety i gotować jeszcze 10 minut. Filety wyłożyć na półmisek, ułożyć warzywa, polać odrobiną wywaru i podawać z ziemniakami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *