Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tilapia z grilla

Składniki:

    • 75 dkg filetów z tilapii (lub innej ryby)
    • ¼ szklanki rozpuszczonego masła
    • 1 łyżka posiekanego koperku
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • bułka tarta
    • sól, biały pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Filety umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Odstawić na 30 minut. Rozpuszczone masło dokładnie wymieszać z koperkiem i sokiem z cytryny. Każdy filet moczyć w sosie i obtaczać w tartej bułce. Piec na dobrze nagrzanym grillu po 3-4 minut z każdej strony.
    Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Roman

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *