Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tilapia w pikantnej panierce z parmezanu pieczona

Składniki:

    • 4 grube filety z tilapii
    • ½ szklanki tartego parmezanu
    • 2 łyżki mąki pszennej
    • ½ łyżeczki papryki ostrej
    • ¼ łyżeczki soli
    • szczypta pieprzu
    • 1 jajko
    • 2 łyżki mleka


    Sposób przyrządzenia:

    Ser, pieprz, sól, paprykę i mąkę wymieszać. Jajko zmiksować z mlekiem. Porcje ryby zamoczyć w jajku z mlekiem, obtoczyć dokładnie w serowej panierce. Porcje ryby ułożyć na blasze do pieczenia wyłożonej papierem, piec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C. W połowie procesu pieczenia obrócić.

1 comment for “Tilapia w pikantnej panierce z parmezanu pieczona

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *