Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tilapia w cieście

Składniki:

  • 50 dkg filetów z tilapii lub pangi

    Ciasto:

  • ¾ szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • ¼ łyżeczki sody oczyszczanej
  • ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ¾ szklanki wody
  • sól, biały pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Suche składniki ciasta wymieszać, przesiać przez sito, dodać wodę i przyprawy, zmiksować. Umyte i osuszone porcje ryby moczyć w cieście, pozwolić aby jego nadmiar ociekł. Smażyć na głębokim oleju przez 4 minuty. Podawać z ulubionymi dodatkami, udekorować zieleniną.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *