Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tilapia lub panga w sosie pomidorowym

Składniki:

  • 30 dkg filetów z pangi lub tilapii
  • 1/3 szklanki sosu pomidorowego
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżeczki miodu
  • 1 drobno posiekany ząbek czosnku
  • szczypta mielonego chili
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Wymieszać sos pomidorowy, koncentrat pomidorowy, miód, oliwę, czosnek i chili. Filety przyprawić solą i pieprzem, ułożyć na posmarowanej tłuszczem blaszce do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez 5 minut, po tym czasie filety z blaszką wyjąć, rybę polać obficie sosem i dopiec przez kolejne 5 minut. Znakomicie smakuj na zimno i na gorąco.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *